BLOOM & medewerkers

To Bloom: tot bloei komen

BLOOM
BLOOM oefentherapie binnenstad is een praktijk voor oefentherapie, psychosomatiek en slaaptherapie in het centrum van Utrecht.
De praktijk is opgericht door Sanne van der Poel.

Sanne van der Poel
Sanne van der Poel is ruim 18 jaar met veel plezier werkzaam als oefentherapeut Cesar. Haar affiniteit is vooral gaan liggen bij psychosomatische, oftewel spanningsgerelateerde klachten. In 2011 heeft zij hiervoor de HBO opleiding Psychomatiek afgerond en is zij geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut. Tevens is zij gespecialiseerd in slaapproblematiek en gecertificeerd slaapoefentherapeut (www.slaapoefentherapie.nl). Daarnaast begeleidt ze veel mensen met SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten) en vrouwen met bekkenklachten bij zwangerschap. Ook ziet ze veel kinderen met spanningsklachten.  Uiteraard blijft ze constant in ontwikkeling door middel van bijscholing.

Sanne: “Ik streef er altijd naar om een betrokken, deskundige, ontspannen en persoonlijke sfeer te creëren. Door oprecht geïnteresseerd te zijn in de persoon voor mij, ga ik samen op zoek naar de kern, de oorzaak van de klacht. Soms is dit puur lichamelijk en ligt de oorzaak bijvoorbeeld bij een verkeerde manier van bewegen. Vaak ontstaan lichamelijke klachten echter doordat iemand, om wat voor reden dan ook, overbelast of uit balans is geraakt. Langdurige stress, angst of vermoeidheid kan zich dan gaan uiten in lichamelijke klachten als hoofdpijn, gespannen rug, nek- of schouderspieren of hyperventilatie. Iemand bewust maken van de oorzaak van de klacht en iemand vervolgens leren om vaak met kleine, simpele veranderingen en oefeningen en mentaal weer in balans te komen vind ik erg mooi en de kracht van mijn vak.

Het werken in dit gezondheidscentrum geeft mij enorm veel energie, de korte lijnen met alle hulpverleners en de fijne sfeer en samenwerking met collegae op een prachtige locatie vind ik een heerlijke manier van werken”. 

Hiervoor was Sanne ruim 12 jaar onder meer mede eigenaar van Praktijk Vita, te Wijk bij Duurstede, heeft ze een praktijk voor oefentherapie opgericht in Ghana en was ze freelance redacteur bij Movemens, een tijdschrift voor ondernemers in de zorg.

    Foto: Danielle Krijtenburg

Elisabeth Nederlof
Elisabeth werkt op de woensdag en vrijdag als vaste medewerker in de praktijk. In 1991 is Elisabeth Nederlof afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck. Later volgde zij de driejarige parttime opleiding AOT (Adem en Ontspannings Therapie, methode Van Dixhoorn). In 2011 heeft ze de post HBO opleiding tot psychosomatische oefentherapeut afgerond en is geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd op het gebied van slaapproblematiek. Hiervoor heeft ze scholing gevolgd voor slaapoefentherapie (www.slaapoefentherapie.nl), autogene training , sounder sleep system, feldenkrais en balanstherapie. Tevens is Elisabeth aangesloten bij het Solknet (www.solknet.com).

Als mede eigenaar heeft zij gewerkt in de Groepspraktijk Centrum Amsterdam en Groepspraktijk Weteringstraat en praktijk Vaillantlaan.

Elisabeth: " Het geeft mij veel plezier om mensen bewust te laten worden van hun lichaam en zelf te laten ervaren hoe je invloed kan hebben op je gezondheid."

Elisabeth Nederlof

 


BLOOM Oefentherapie Binnenstad    Gezondheidscentrum Binnenstad
Van Asch van Wijckskade 28    3512 VS Utrecht    (030) 271 54 21
    info@oefentherapiebinnenstad.nl    www.oefentherapiebinnenstad.nl